idei de cadouri de 1 & 8 martie

23/02/2021În luna Martie sărbătorim femeile din viața noastră, fie că este mamă, soacră, soție, bunică, soră, prietenă, colegă sau profesoară. În semn de respect și admirație le oferim fie o floare, fie un cadou.


1 Martie vestește sosirea primăverii, renașterea naturii și revenirea la viață. Conform tradiţiei populare, 1 martie este și ziua Babei Dochia. Primele 9 zile ale lunii Martie îi sunt dedicate, fiind cunoscute în popor ca Zilele Babei.


8 Martie este declarată drept Ziua Internațională a Femeii. Această zi a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU. În 1908, 15.000 de femei au mărșăluit în New York cerând un program de lucru mai scurt, salarii mai mari și dreptul la vot, iar la 28 februarie 1909 a fost sărbătorită pentru prima dată Ziua Internațională a Femeii.


Ziua mamei în schimb este sărbătorită în prima duminică din luna Mai. Până în anul 2009, România era printre puținele state ale lumii care, în lipsa unei zile a mamei, a marcat doar Ziua Femeii - 8 Martie. Se păstrase obiceiurile de dinainte de căderea comunismului, când, de 8 Martie, copiii făceau cadouri mamelor, bunicilor, învățătoarelor și profesoarelor.


Împărțirea cadourilor eu o văd astfel: pe 1 Martie se oferă un mărțișor și un ghiocel, iar pe 8 Martie o floare și/sau un cadou. Însă fiecare este liber/ă să ofere cum simte. Important este să le mulțumim femeilor din viața noastră și să le acordăm și timp, nu numai lucruri materiale.


Am ales mai multe tipuri de cadouri, potrivite pentru femeile din viața ta. Pentru acest lucru vreau să le mulțumesc tuturor femeilor antreprenoare din grupurile suport din care fac parte. Am primit peste 300 de recomandări, le-am filtrat și am selectat ceea ce a fost pe placul meu, implicit ceea ce aș cumpăra. Nu numai că vei găsi produse deosebite lucrate atent, dar vei cunoaște și mici artizani / antreprenori pasionați de ceea ce fac.


Sper să te inspire și să găsești ceva potrivit!